NATURA
Un forum adresat iubitorilor de natura. Discutii despre protectia mediului, a florei si faunei.
Lista Forumurilor Pe Tematici
NATURA | Inregistrare | Login

POZE NATURA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98 25 ani
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
NATURA / Totul despre catina / PRODUSE DIN CATINA ALBA  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Virgil
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 21
PRODUSE DIN CATINA ALBA

   In primul material pe care l-am lansat pe acest forum am facut o prezentare generala a arbustului de catina. Inainte de a prezenta mai in amanunt acest arbust dar si alte specii de catina vreau sa supun atentiei cateva produse ce se pot obtine din fructele de catina alba,chiar in gospodaria dumneavoastra,cu costuri mici si cu siguranta ca produsele sunt naturale suta la suta.
  De unde procuram fructele de catina? In general in perioada septembrie - noiembrie in pietele din marile orase sau in localitatile din zonele unde arbustul creste in mod natural,culegatorii ofera spre vanzare fructe de catina. Fructele culese in aceasta perioda contin peste 180 de substante bioactive,dintre care peste 100 se gasesc numai in ulei.
   Principalele sale aplicatii se bazeaza tocmai pe acest complex vitaminic si de substante bioactive.
   Catina se incadreaza perfect ca baza de materii prime necesare producerii de suplimente nutritionale,produse in totalitate naturale,obtinute prin combinatii cu plante,produse agricole,produse apicole,care au rolul de a mentine starea de sanatate,prevenirea unor imbolnaviri sau de a ajuta procesul de vindecare. Aceste produse nu au efecte adverse si nici contraindicatii.
   Suplimentele alimentare contin de regula vitamine,saruri minerale,microelemnte,antioxidanti,fitohormoni,etc. Analizand compozitia fructului de catina se va observa ca acesta reuneste toate aceste elemente,deci poate fi considerat un supliment alimentar de sine statator,dar care trebuie consumat in doze extrem de precise.
   Aplicatiile nutritionale cele mai cunoscute se refera la obtinerea prin mijloace clasice a SUCULUI de catina(diluat,concentrat),otetului de catina,vinului de catina,siropuli de catina.
   Aplicatiile curative si terapeutice au in vedere pulberea de catina(faina obtinuta din fructe uscate),maceratul de catina,galbenusul de catina,uleiul de catina,acesta din urma fiind cel mai valoros produs din catina dar si cel mai greu de obtinut prin mijloace conventionale de unde si pretul lui foarte ridicat.
   Consumarea uleiului de catina se face cu "picatura" deoarece este un superconcentrat de substante bioactive care va produce un soc asupra organismului.
   Nu am mentionat nimic despre gem,dulceata sau marmelada de catina pentru ca este bine sa adaugam fructe de catine la diversele gemuri sau dulceturi facute in gospodarie si nu sa producem exclusiv din catina.
   Adaugate in cantitati mici in gemurile si dulceturile preparate dinalte fructe,fructele de catina confera o savoare deosebita,dar si garantia unei calitati superioare si a unei conservari pe o perioada lunga de timp. In astfel de combinatii,pentru dulceturi in special,se constata pastrarea intacta a fructelor,aspect esential,atunci cand lucram cu capsuni,fragi,zmeura,mure,etc. si vrem ca acestea sa ramana intregi.
   Intr-un material viitor vom incepe prezentarea si modul de fabricatie in gospodariile dumneavoastra a : sucului de catina diluat,otet de catina,vin de catina,sirop de catina,sucuri crude de catina,ceaiuri medicinale si aromatice,maceratul de catina. Odata cu prezentarea produsului va fi prezentata si o compozitie standard pentru a fi in cunostiinta de cauza.
   RECOMANDARI GENERALE: in afectiunile grave ( ciroze,cancer,leucemie,SIDA) se poate face o cura de pulpa de catina alba in amestec cu miere de albine si polen.Se zdrobesc fructele intr-un mixer si terciul obtinut se amesteca cu miere in proportie de trei parti terci si una miere la care se adauga putin polen.Se consuma 2-3 linguri pe zi,timp de 40-60 de zile cu o pauza de 14 zile. Pe perioada pauzei dintre cure se consuma ulei de catina,cu picatura,pe zahar sau paine,niciodata cu apa.(medicina tibetana)
   Persoanele care nu sufera in mod special de o anumita afectiune si care vor sa consume catina preventiv nu vor urma cura cu pulpa sau terci cu miere si polen. Aceste persoane vor consuma ceai sau macerat de catina la rece,conform unor retete pe care le vom prezenta,urmarind reactia organismului si realizand o acomodare progresiva.
   Frunzele de catina,uscate si macinate, constituie si ele un component esential in cura de catina prin continutul lor in substante bioactive. Ele se vor adauga in ceai sau mecerate venind cu un suplument de proteine,vitamine.
   Pentru cei care au in gospodarie animale recomandam folosirea frunzelor uscate si macinate in amestec cu srotul rezultat din prelucrarea fructelor, de asemenea uscate si macinate, ca supliment in hrana puilor de carne,gainilor outoare,vacilor de lapte,etc. Efectele acestor suplimente sunt vizibile in scurt timp si se vor evidentia prin: culoarea galbena a grasimii laptelui,galbenusul de ou va avea o culoare portocaliu-roscat sau chiar rosu,carcasa de pui,peste sau vitel va avea un aspect placut,deosebit de comercial,pentru a nu mai vorbii de aportul mare de vitamine si microelemente superior produselor care nu au primit suplimente in furaje.


pus acum 16 ani
   
Nicoleta
Membru nou

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3
Doresc sa aflu mai multe despre produsele din catina.

_______________________________________
Dee Dee please don't push the button!!!

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la